Interview met Ashley van Wamelen

Ashley van Wamelen

Verzorgende IG

Ashley, hoelang ben je werkzaam bij Allcura thuiszorg?

‘Ik ben in maart 2019 begonnen met werken bij Allcura thuiszorg.’

Op welke wijze ben je met ons in contact gekomen?

‘Na mijn bevalling wilde ik heel graag iets anders. Ik werkte al 8 jaar voor een Zweeds woonwarenhuis en ik wilde meer uitdaging in mijn leven en echt iets betekenen voor een ander. Zo ben ik gaan zoeken en kwam ik bij een tussenpersoon uit. Hier heb ik een gesprek gehad en zo is het balletje gaan rollen. In december mijn eerste gesprek en in maart 2019 mijn eerste werkdag. ‘

Voor welke functie mag jij je dagelijks inzetten binnen onze thuiszorg?

‘Ik werk als verzorgende IG (io) binnen de thuiszorg.’

Wanneer hoop jij jouw opleiding af te ronden?

‘Ik hoop in mei 2020 mijn opleiding te kunnen afronden. ‘

Uit welke werkzaamheden bestaat jouw functie binnen de zorg?

‘Het is heel breed en dat maakt het werk juist zo leuk. We hebben bijvoorbeeld cliënten die wij ondersteunen met ADL maar we hebben ook cliënten waar we voor verpleegtechnische handelingen komen en juist die afwisseling van werkzaamheden maakt het werk elke dag een uitdaging en bijzonder. In de thuiszorg ben je natuurlijk veel alleen op pad, je collega’s zijn uiteraard telefonisch bereikbaar, maar dat maakt het dat je soms ook creatief moet denken en oplossingen moet kunnen bedenken en dat vind ik erg leuk. ‘

Wat vindt je vooral leuk aan jouw werk?

‘Het mooiste aan mijn werk is de dankbaarheid die je krijgt wanneer je iemand helpt. Ik ken nu iedereen een jaar en met bepaalde cliënten bouw je ook echt een vertrouwensband op dat vind ik mooi aan mijn vak. ‘

Loop je weleens tegen moeilijkheden aan tijdens het werk?

‘Zeker weten! Al zou je elke dag dezelfde route doen dan zou elke dag anders zijn. Maar moeilijkheden zijn bijna altijd op te lossen. Zelf vond ik in het begin terminale zorg lastig maar gaande weg zie ik een mooie verandering daarin en daar ben ik best wel trots op!’

Hoe is de sfeer binnen het team van Allcura thuiszorg?

‘Fijn. De drempel is zeer laag en dat maakt het onderling dat je prettig kunt werken met elkaar. Als je ergens niet uit komt of je wilt even sparren met een collega dan is er altijd wel iemand bereidt even met je mee te denken of even met je mee te gaan naar de cliënt in kwestie. ‘

Haal je voldoening uit je werk en blijft er ook uitdaging in?

‘Voldoening absoluut. Ik vind het een prachtig vak en soms zeg ik weleens dat ik de keuze voor de zorg vele jaren eerder had moeten maken. De uitdaging is er ook. Ik noemde al eerder al zou je elke dag dezelfde route doen dan zou elke dag anders zijn. Je werkt met mensen en in 24 uur kan er een hoop gebeuren. ‘

Aan welke taken besteedt je de meeste tijd?

‘Ik denk voornamelijk de verzorging zelf. Dat is de ene keer het ondersteunen van een cliënt en de andere keer neem je dit geheel over omdat iemand niet meer in staat is om dit zelf te doen. ‘

Als je onze organisatie Allcura thuiszorg in een aantal woorden/zinnen zou omschrijven, welke zouden dat zijn?

‘Allcura Thuiszorg is een bedrijf met een leuke aangename bedrijfssfeer. Het bedrijf is laagdrempelig en dat maakt het dat wanneer je als nieuweling binnenkomt je direct welkom wordt geheten en wordt ondersteunt waar nodig. ‘

‘Ik ben altijd nog even blij met mijn keuze voor Allcura Thuiszorg!’